20.11.14

Я у шоці - ціна на муліне....

Хочу поскаржитись тут.
Вчора була в місті і по дорозі забігла за ДМС, спочатку в магазин "Фурнітура", а потім у "Тканини". Ціни мене не посто вразили, а увели у шок! В першій крамниці вартість моточка 8,40 грн., в другому - 8,00 грн. У мене питання: якщо на Петрівці нитки коштують 7,50, то яка сума накрутки йде в магазинах, 250%, чи що? Мені от цікаво, яка собівартість, або ні, яка сума закупки? Можу припустити, що десь 4,50.
Ха!!! Залізла в Нет і побачила, що на колективних закупках ціна 4,30-4,40 це вже з доставкою!!!!! Тобто виходить, що на Петрівці націнка десь відсотків 60, а в магазинах 100-150!!!! Знаєте, як економіст можу сказати, що адекватна націнка на товар в усьому світі 25-40%, це сума, яка породжує здраву конкуренцію і немалий прибуток. В противному разі в гру вступає антимонопольний комітет. Тоді я не можу зрозуміти, чому я маю переплачувати на бажанні когось загребти більше? Ні, звичайно, я ж можу і не купляти, ну вибачте, але ж це товар! Тобто, мені легше одного разу витратити кошти, закупити по ціні 4,40 всю палтіру і не мати проблем, підкупаючи по одному моточку по ціні 8,50, або й 7,50. Ну це просто аут!
Ще ось питання назріло: чому цими магазинами (кажу про перший зазначений, велика сітка по всьому місту) не проводяться елементарні маркетингові дослідження? Невже вони не розуміють, що фіг з ним, я краще на Петрівку поіду, ніж тут по такій ціні купувати. Ну добре, це щодо ниток.... Але ж, судячи з усього, ціна на тканини у них теж з накруткою під 100%!
І знаєте, люди купують.....
Отак, блін, усе у нас в державі робиться.... Моєму гніву немає меж!

5 коментарів:

  1. а по 12 грн за моток не хотіли DMC?
    ((
    і всі ж хороші схеми під ДМС розробляються((

    ВідповістиВидалити
  2. да Вы что...... 12???? это ж капец, простите. Завтра же в местном магазине поинтересуюсь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, спросите, пожалуйста! Интересно стало!

      Видалити
  3. Ну як так, дівчатка,а? Ну коли у нас нормальне ціноутворення буде, а?

    ВідповістиВидалити