15.04.14

Наша обласкана лялька - Донбас




    На тлі останніх подій на Сході, читання новин, різних думок, чомусь наростає обурення. Моє власне, ніким і нічим не нав'язане обурення.



    Давайте подивимось у минуле. Після прийняття Незалежності, отриманої свободи, Україна мала унікалньну можливість самостійно будувати своє майбутнє. Цьому мала сприяти і ресурсна міць нашої держави, крім усього іншого... Але невидима рука чомусь тишком почала ділити Україну по Дніпру на Західну (де є тільки шамани та партизани, які тільки те і роблять, що сидять собі по горах, пасуть отари і збурюють народ...) і на Східну (де є трудяги, вугілля, газ і корисні копалини - там народ працює). Ця рука не тільки по-тихому вела розчленування території, а й успішно проводила таку ж спецоперацію з мізками народу.
    Давайте не будемо забувати, що ніхто не винен у тому, що на Західній в меншій кількості видобувають вугілля ніж на Донбасі, чи на Донбасі видобувають менше золота, ніж у Карпатах... Ніхто не винен в тому, що Донбас багатший на корисні копалини та газ ніж Захід країни. В свою чергу ці області відповідають східнякам властивостями мінеральних вод та лісами. Це є природа. До якої пристосувались люди.
Але нас ця невидима рука поділила. І всі 23 роки нам вправно, всім без винятку, втовкмачували в голови, що     Донбас годує всю Україну.
    Я впевнена, що на початку все так і було, але є така штука, "час" називається. І з плином часу цей міф нав'язувався ще більше і більше. А якщо нав'язують, значить - хочуть в цьому переконати. Нас почали переконувати у факті важливості цього регіону. Ні, все вірно. Але проблема в тому, що цей факт почав бути не більш ніж мильною бульбашкою.
    Минув ЧАС і ті заводи, які є на Донбасі, шахти, переробні підприємтсва - все це почало старіти і потребувати модернізації (рівно, як і такі ж підприємтсва на всій території нашої держави). Тільки щось наші олігархи, які володіють всим цим майном (законно чи ні - це вже інше питання), ну ніяк не хочуть вкладати власні кошти у все це. За домовленостями, кулуарними розмовами, кошти на підтримку всього цього виторговувались з державного бюджету. А він не гумовий, як виявилось. І чим далі, тим все це більш занепадає, тим рівень продуктивності падає. А дотації - ростуть! Падіння першного фактора закономірно та прямопропорційно веде до підвищення другого.
    І тут починається саме цікаве. Всі ці 23 роки народ Сходу терпів звільнення з роботи, смерті в шахтах, низкий рівень життя, гноблення і т.д. І саме з цього регіону ми отримали президента, який мало не розвалив Україну. А в першу ж чергу - свій регіон.
    І саме тепер Донбас каже - почуйте нас і наші вимоги!!!!!!!!
Саме зараз Донбас почав волати, що їх завжди гнобили, принижували, ні про що не питали, а західняки - завжди в маслі катались і катаються. Що Донбас повинен відділитись, як окрема територіальна одиниця, про якусь федералізацію говорять...
    То у мене питання: чому Донбас, Схід придумали собі, що з ними всі повинні "носитись"?????Чому ці регіони давлять на те, що, буцім-то, вони важливіші за центральні, південні та західні області нашої держави?? Чому ось цю "ляльку" з якою всі граються і носяться весь час ми повинні САМЕ ЗАРАЗ почути????
Знаєте, може вже досить вкладати нам у голову, що Донбас є найбільш важливим регіоном у державі при теперішніх розкладах. бо туди ми з вами віддаємо більше, ніж отримуємо. Може вже пора лопнуть цю бульбашку-міф?

І може вже пора поставити саме цю ляльку на полицю поряд з іншими......

2 коментарі:

  1. U Vas duzhe cikavyy blog , budlaska rozkrutit yogo chob vsi Vas pochuly!!!!

    Hochetsya viryty zho Rosiya zmyrytsya z tym zho UKRAINA zaslugovue na povagu i krazhe zhyttya!

    ВідповістиВидалити
  2. Вибачте, Наташ, тільки побачила Ваш коментарій.
    Дякую безмежно за відгук, мені приємно, що комусь не все одно і мої дописи комусь справді потрібні.
    Також приємно бачити Вас у колі моїх підписників. І за це вдячна також...

    Щодо того, аби блог "розкрутить"... знаєте, я, мабуть, не вмію цього робити... )) Така я вже по натурі, чи то пак не знаю як.
    Буду сподіватися, що багато хто прочитає так само як і Ви.

    І я дуже надіюсь, що у нас в Державі все буде нормально і дуже хочеться, аби Росія все ж таки забрала свої щупальца від нас...

    Дякую ще раз Вам за відгук і постараюсь надалі радувать своїми постами та ділитись думками)

    ВідповістиВидалити