07.01.16

Читацька кишенька

Усім доброго різдвяного ранку!
Вітаю усіх-усіх вас з Різдвом Христовим! Хай у вашому домі буде любов та злагода! Хай всі біди обходять вас іншою дорогою, хай все у вас буде добре!

Сьогодні свято і багато хто з дівчаток все ж таки нічого не роблять-вишивають-в"яжуть і т.д. Мені особисто вже наказано з самого ранку сестричкою, щоб не сміла за спиці братись. Ну добре, на цей раз послухаюсь і візьмусь за читання.

Сьогодні розповім вам про книжку Андрія Кокотюхи "Адвокат з Личаківської", видавництва "Фоліо" 2015 рік.

Хотіла купити її якось, аж сестричка скоріша за мене була, тож читаю тепер її і я. На тлі подорожі до Львова, по свіжих споминах ця книга якнайкраще підходить до Різдва, коли крім їсти, спати, пити каву і дивитись різдвяні фільми можна ще й почитати!



 "Початок ХХ століття, 1908 рік. Молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався з тюрми і тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція - біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство - чи вбивство? Пошуки істини водять кошового темними лабіринтами львівських вулиць. Правда приголомшить Клима та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович"

Чесно скажу, що подібного жанру книги я майже не читаю, але тут мене зачепило дуже чітко та яскраво виписані вулички Львова, переданий дух міста початку ХХ століття. Ви запитаєте, звідки я знаю, який був тоді дух? Повірте, побувавши у Львові ви фізично переноситесь подалі у історичні хащі, таке враження, ніби ступаючи по бруківці ви знаходитесь не в теперішньому часі, а переноситесь ген-ген далеко назад! Таке враження, що повітря там таке м"яке і ти наче поринаєш у тягнучу історичну консистенцію. Ти ходиш по місту і на собі відчуваєш, як крізь тебе протікає дух... Дух історії, дух подій, стукіт копит, галас на Площі, дзвін Ратуші сторічної давнини... Все це закріплюється дамою у капелюсі, яка о 12-тій ночі сидить за стійкою одного з розважальних закладів, попиваючи щось із горнятка і одночасно потягуючи п"янкий дим цигарки через мундштук... "Богема..." - одразу спливає на думку... Все це не просто охоплює тебе, а тримає, не відпускає, не дозволяє залишити місто...
Магія? Не без того, звичайно!
І якщо ти фізично поїхав зі Львова, душею, відчуттями, бажаннями ти залишаєшся там. І я не знаю, скільки разів мені ще потрібно буде туди поїхати, аби вдовольнитись і насолодитись тими відчуттями до краю... Мабуть ніколи))

Так от, повертаючись до книги.
Написано дуже легко, як на мене, читається так само, події розгортаються достатньо швидко, але ненав"язуючись і не сумбурно. Автор не ллє багато води, описуючи дві сторінки підряд капці одного з героїв)) Власне, за день можна і осягнути, якщо, звичайно, не захочете розтягнути задоволення, або коли є вільний час)))

Раджу її саме для таких от днів. Коли на вулиці морозчик, робити, по суті, нема чого, вдома тепло і затишно, попереду купа вихідних і нікуди не потрібно йти)))
Сама ж книга прикрашена на першому розвороті приблизною картою тодішнього Львова, що додає неабиякого бажання відкрити наступну сторінку і засісти за читання!


І раз вже на те пішло, хочу похвалитись одним з подаруночків, які нам привезли друзі з Єгипту, це закладочка для книг із папірусу, на якій зображений мій знак Зодіаку. Дуже приємний, вчасний та потрібний сюрпризик))) Звичайно ж, крім неї ще були подарунки, але вона найбільше припала до душі, бо на ній красувався до всього ж напис "Наташа + Женя = Любов" арабською мовою, маючи на увазі мене з чоловіком)) Банально, але дійсно приємно, що друзі про нас не забувають!)))

Ось власне і все, про що хотіла написати сьогодні. Сама ж пішла пити каву, писати у щоденник (до речі, сьогодні зрозуміла, що веду його вже 10 років не змінюючи блокнотик!!), їсти усілякі смачності, періодично дрімати, розмальовувати Розмальовку-антистрес (шось я її трохи закинула, не порядок!), бавитися з фотоапаратом, читати і ще багато-багато чого іншого!

Ще раз з Різдвом вас усіх! Хай у вас все буде добре!!!! Цілую і безмежно вдячна за відвідини!!!

Ваше Невгамовне Дурко!






Немає коментарів:

Дописати коментар